• zajazd.html
 
 

 MENU Komunijne

ZAJAZD  NAD   SANEM
MENU  KOMUNIJNE  NA  2018  ROK

 

ZUPA (do wyboru)

  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem pomidorowy z ryżem lub kluseczkami

 

DANIE GŁÓWNE

  • Polędwiczka faszerowana  musem drobiowym, grzybami ,marchewką i cukinią, schab pieczony serwowane z ziemniakami z sosem serowym lub pieczeniowym ,młode ziemniaki.
  • ISTNIEJE  MOŻLIWOŚĆ  ZAMÓWIENIA  NA  OBIAD  DLA DZIECI  DANIA  GŁÓWNEGO:  FRYTKI+NUGETSY+SURÓWKA

 

SURÓWKI (dwie do wyboru)

  • Buraczki na zimno z cebulką
  • Mizeria
  • Z sałaty lodowej, rucoli i warzyw
  • Z pekińskiej z brokułem i prażonym słonecznikiem
  • Młoda kapusta zasmażana
  • Z kapusty białej z marchewką i zieloną pietruszką
  • Z kapusty biało- czerwonej z żurawiną
  • Z selera i rodzynek
  • Surówka z pora, selera marynowanego i kukurydzy

 

DESER

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Panna cotta z musem truskawkowym i migdałami
  • Deser mascarpone z jagodami
  • Parfait owocowy mrożony
  • Kruche babeczki z kremem waniliowym i owocami

 

PÓŁMISEK WĘDLIN SWOJSKICH I MIĘS PIECZONYCH PIECZYWO

 

ZIMNE ZAKĄSKI (dwie do wyboru)

  • Rolada z sera żółtego z pieczarkami i kurczakiem
  • Półmisek jajek faszerowanych
  • Galaretki drobiowo-wieprzowe
  • Rolada z szynki serka almette, szpinaku i papryki
  • Koreczki śledziowe
  • Rolada z salami z różnymi dodatkami warzywnymi
  • Tortilla z kurczakiem, warzywami i rucolą
  • Schab w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Rolada z trójkolorowego biszkoptu z serkiem i szynką
  • Indyk w galarecie z owocami (brzoskwinia, ananas, rodzynki).
  • Rożki francuskie z musem szpinakowym oraz z musem z szynki
  • Jajka w sosie tatarskim troszkę  inaczej (szynka konserwowa, korniszon, cebulka, kukurydza, papryka marynowana).

 

SAŁATKI (dwie do wyboru)

  • Sałatka z makaronem penne i łososiem pieczonym
  • Tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka Grecka
  • Sałatka z pieczonym schabem na sałacie lodowej z sosem tysiąca wysp
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka z boczkiem, kurczakiem, pieczarkami, czarnym sezamem z sosem TAO-TAO
  • Sałatka Gyros z pekińską
  • Sałatka z ananasem, szynką i selerem marynowanym

 

DANIA KOLACYJNE (do wyboru)

  • Pierś z kurczaka z ananasem i szynką pod serową pierzynką
  • Piramidki wieprzowe faszerowane pieczarkami
  • Leczo z kiełbaską chorizo
  • Kociołek po Węgiersku
  • Stek z karkówki z sosem chrzanowym
  • Pulpeciki duszone z sosem pieczeniowym jasnym
  • Kurczak ze szpinakiem i salami w cieście francuskim
  • Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
  • Kurczak w winie z warzywami
  • Szaszłyki wieprzowe

 

DODATKI DO DAŃ KOLACYJNYCH

  • Frytki
  • Talarki opiekane
  • Ryż lub kasza(gryczana, kuskus, jęczmienna)
  • Szyszki
  • Kluski śląskie

 

OWOCE NA PATERACH

 

NAPOJE CIEPŁE ORAZ ZIMNE- bez ograniczeń

 

DLA  WSZYSTKICH  GOŚCI  BĘDĄ  SERWOWANE  NA ZEWNĄTRZ  LOKALU  LODY O RÓŻNYCH  SMAKACH

 

Szefowa kuchni
oraz właściciele
"ZAJAZDU NAD SANEM"
życzą Państwu
dobrego wyboru menu oraz smacznego!