• zajazd.html
 
 

 MENU Wegańsko-Wegetariańskie

ZAJAZD  NAD   SANEM

MENU WEGANSKO-WEGETARIANSKIE

 

ZUPY (jedna do wyboru)

  • Wegańska zupa krem z czerwonej soczewicy
  • Zupa z ciecierzycy ze świeżymi pomidorami, gotowana na białym winie
  • Zupa z soją i warzywami
  • Zupa z fasolki szparagowej z makaronem
  • Zupa krem z pietruszki z chrupiącymi listkami pietruszki
  • Zupa krem z kukurydzy z krakersami
  • Bulion warzywny z makaronem
  • Zupa krem z grochu z brokułem
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

 

DANIE  GŁÓWNE (jedno do wyboru)

  • Sznycelki z czerwonej soczewicy ze szpinakiem i sadzonym jajkiem
  • Cytrynowy szpinak z makaronem i mozzarellą
  • Kluski szpinakowe z kalafiorem
  • Placki z pieczarkami i dipem pomidorowo-czosnkowym
  • Kotlety sojowe z duszoną botwinką
  • Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw
  • Placki ziemniaczane z gulaszem warzywnym
  • Makaron z sosem serowym, cukinią i bakłażanem
  • Kotlety z kalafiora i brokuła
  • Kotlety sojowe

 

DODATKI DO OBIADU I KOLACJI

  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Talarki opiekane
  • Frytki
  • Szyszki ziemniaczane
  • Pieczone bataty
  • Kluski śląskie
  • Ryż lub kasza ( gryczana, kuskus, jęczmienna)
  • Domowe gnocchi

 

SURÓWKI (dwie do wyboru)

  • Surówka z marchwi, pory i chrzanu
  • Surówka z selera z rodzynkami
  • Surówka z pekińskiej z warzywami i sosem vinegrette
  • Surówka z pora kukurydzy i selera marynowanego
  • Warzywa z pary
  • Mizeria
  • Surówka z pekińskiej z brokułem i prażonym słonecznikiem
  • Ćwikła z chrzanem
  • Buraczki na zimno z cebulką
  • Warzywa z grilla
  • Fasolka szparagowa na masełku
  • Surówka z biało-czerwonej kapusty z żurawiną
  • Sałata lodowa z warzywami

 

DESER

  • Deser z kaszy jaglanej i suszonych owoców
  • Arbuz w jeżynowym jogurcie
  • Kakaowe naleśniki z masą porzeczkową
  • Puchar lodów sorbetowych
  • Lody z sałatką owocową
  • Panna cotta z musem truskawkowym
  • Mrożone tiramisu z malinami i sosem waniliowym

 

PRZEKĄSKI (trzy do wyboru)

  • Tatar warzywny ułożony na krążkach pumpernikla
  • Camembert na kiełkach z figami i żurawiną
  • Kulki ryżowe ze szpinakiem i czosnkiem
  • Warzywa w papierze ryżowym z sosem Tao-Tao
  • Zapiekane muszle z twarogiem i buraczkiem
  • Kulki mozzarelli z pomidorkami koktajlowymi
  • Ciastka francuskie z jajkiem i brokułem
  • Ryba po grecku
  • Koreczki śledziowe faszerowane
  • Rożki francuskie ze szpinakiem
  • Grillowane naleśniki z warzywami
  • Rolada z żółtego sera z pieczarkami
  • Kruche babeczki z farszem z tuńczyka lub warzywnym
  • Obsmażane krążki cebuli
  • Grzanki z grillowanym tofu i cukinią
  • Zapiekane pomidory z ryżem i warzywami
  • Tortilla z warzywami i rucolą
  • Placki marchewkowe z łososiem i majonezem

 

SAŁATKI (dwie do wyboru)

  • Sałatka z arbuza i fety
  • Sałatka Grecka
  • Sałatka brokułowo-kalafiorowa
  • Sałatka z grillowaną botwinką
  • Sałatka z soi i warzyw
  • Sałatka ze szpinaku
  • Sałatka jajeczna
  • Sałatka z burakami, kiełkami i serem kozim
  • Sałatka z kosmą ryżową
  • Sałatka z marchwi i ananasa
  • Sałatka z krewetkami i granatem

 

DANIA  KOLACYJNE (cztery do wyboru)

  • Kotlety z otrębami i twarogiem
  • Risotto z warzywami
  • Soczewica z oliwkami, czosnkiem i suszonymi pomidorami
  • Smażone chipsy z cukinii z dipem pietruszkowym
  • Szaszłyki warzywne
  • Pikantne kotleciki z soczewicy
  • Bogracz wegetariański z cieciorką
  • Papryka faszerowana z borowikowym risotto z nutą rozmarynu
  • Pierożki obsmażane nadziewane humusem
  • Wegańskie kartacze z farszem z zielonej soczewicy
  • Mini gołąbki z ryżem i sosem pomidorowo-bazyliowym
  • Dorsz zapieczony z warzywami
  • Barszczyk czerwony na warzywnym wywarze z krokietem warzywnym lub paszteciki z kapustą lub ptysiowe zapiekanki z pieczarkami i serem

 

 

Szefowa kuchni
oraz właściciele
"ZAJAZDU NAD SANEM"
życzą Państwu
dobrego wyboru menu oraz smacznego!