• zajazd.html
 
 

 MENU Weselne

ZAJAZD  NAD  SANEM
MENU  WESELNE  

 

POWITANIE  PARY  MŁODEJ:

  • Chlebem i solą oraz wódką lub wodą
  • Kieliszek wina musującego dla wszystkich gości

 

OBIAD  SERWOWANY:

 

ZUPA ( do wyboru jedna propozycja)

  • Domowy rosół z makaronem
  • Wołowy rosół z kołdunami litewskimi
  • Krem borowikowy z łazankami
  • Consome pomidorowe z ravioli
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa z pora z pachnącym bekonem

 

DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedna z propozycji lub pół na pół)

  • Sakiewki wieprzowe z farszem grzybowo-warzywnym
  • Polędwiczki z musem drobiowo-warzywnym
  • Polędwica wieprzowa pieczona
  • Rolada ze schabu faszerowana grzybkami, mięsem oraz śliwką
  • Rolada Śląska (ogórek, papryka, cebula)
  • Pierś z kurczęcia faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem
  • Filet z indyka faszerowany kurkami
  • Sakiewki drobiowe z farszem warzywnym lub pieczarkowym
  • Rolada ze schabu z filetem w trzech kolorach
  • Polędwiczka admiralska obtoczona bekonem
  • Rolada karkowa (z bekonem, pieczarkami i cebulką)

SOSY do wyboru: kurkowy, borowikowy, chrzanowy, z sera gorgonzola, śmietanowy na białym winie, pieprzowy, pomidorowy, pieczarkowy, żurawinowy, z musztardy francuskiej, warzywno-cebulowy, szczypiorkowy, z serków topionych

 

DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:

  • Ziemniaki z masłem i koperkiem
  • Talarki opiekane
  • Frytki
  • Szyszki ziemniaczane
  • Ryż lub kasza (gryczana, kuskus, jęczmienna)
  • Rożki z ciasta francuskiego z ryżem
  • Domowe gnocchi
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki gratin (zapiekanka)


SURÓWKI DO OBIADU (dwa rodzaje) i dodatki na ciepło

  • Surówka z pekińskiej z brokułem i prażonym słonecznikiem
  • Surówka z sałaty lodowej rucoli i warzyw
  • Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i sosem vinegrette
  • Buraczki na zimno z cebulką
  • Ćwikła z chrzanem
  • Surówka z selera z dodatkiem rodzynek
  • Surówka z pora, kukurydzy i selera marynowanego
  • Surówka z marchewki, pory i chrzanu
  • Mizeria
  • Surówka z biało-czerwonej kapusty z żurawiną
  • Kapusta zasmażana
  • Kalafior panierowany
  • Warzywa z pary
  • Warzywa z grilla
  • Fasolka szparagowa na masełku
  • Kiszona kapusta

 

DESER

  • Panna cotta z sosem truskawkowym
  • Parfait owocowy mrożony
  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Włoskie tiramisu w pucharkach
  • Banany w czekoladzie z gałką lodów waniliowych
  • Mrożone tiramisu z malinami
  • Deser mascarpone z owocami i bezą

 

PRZYSTAWKI

  • Półmisek wiejskich wędlin i mięs pieczonych

 

ZIMNE LUB CIEPŁE ZAKĄSKI (trzy do wyboru)

  • Pasztet z musem chrzanowym lub z żurawiną
  • Kruche babeczki z farszem z tuńczyka
  • Rolada z żółtego sera z pieczarkami i kurczakiem
  • Rolada z trójkolorowym biszkoptem z serkiem i szynką
  • Rolada z salami z dodatkami warzywnymi
  • Rolada z szynki, serka almette, szpinaku i papryki
  • Rolada szpinakowa z serkiem i wędzonym łososiem
  • Grillowane naleśniki z szynką i warzywami
  • Schab w galarecie
  • Galaretki drobiowo-wieprzowe
  • Galaretki z łososiem lub tuńczykiem
  • Ryba faszerowana w galarecie
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym
  • Koreczki śledziowe faszerowane (papryka, jajko, korniszon)
  • Śledzie po japońsku
  • Śledzie w sosie chrzanowym
  • Śledzie po cygańsku
  • Kalafior panierowany obsmażany (na ciepło)
  • Rożki francuskie z musem z szynki i szpinaku (na ciepło)
  • Jajka w sosie własnym (szynka konserwowa, cebulka, papryka marynowana, korniszon, kukurydza)
  • Paluszki drobiowe CORN z sosem truskawkowo-czosnkowym
  • Tortilla z kurczakiem i warzywami
  • Mozzarella z łososiem lub z pomidorem zalane sosem vinegrette
  • Tarta serowa z kurczakiem i pieczarkami
  • Terrina z marchewki
  • Tartaletka z ciasta francuskiego z twarożkiem i łososiem

 

SAŁATKI (dwie do wyboru)

  • Sałatka z kurczakiem, bekonem, pieczarkami, czarnym sezamem z sosem koktajlowym na sałacie lodowej i rucoli
  • Tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka z makaronem penne i pieczonym łososiem
  • Sałatka Grecka
  • Śledziowa z grzybkami
  • Brokułowo-kalafiorowa
  • Lodowa z kurczakiem i sosem tao-tao
  • Sałatka z selera, ananasa i szynki
  • Sałatka gyros z pekińską
  • Sałatka z pieczonym schabem z sosem tysiąca wysp

 

KOLACJA  I  (jedna do wyboru)

  • Noga z kurczaka bez kości faszerowana pieczarkami, serem i cebulką
  • Goloneczki piszczelowe z sosem chrzanowym
  • Szaszłyk wieprzowy z warzywami
  • Pierś z kurczaka z posypką krakersową i sosem serowym
  • Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim
  • Karkówka duszona na kiszonej kapuście z jabłkiem
  • Warkocz drobiowy przeplatany bekonem w sosie pomidorowo-bazyliowym

 

KOLACJA  II (jedna do wyboru)

  • Kociołek po Węgiersku
  • Leczo z kiełbaską chorizo
  • Flaczki po staropolsku
  • Żur Bacy z jajkiem, kiełbaską i grzybkami
  • Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami
  • Wołowina po Burgundzku na czerwonym winie

 

KOLACJA  III (jedna do wyboru)

  • Polędwiczki z kurczaka w sezamie
  • Dorsz z pieca z warzywami z sosem krewetkowym
  • Łosoś pieczony podany z sosem z czerwonej papryki na makaronie
  • Schab leśny soute z pieczarkami na maśle
  • Kurczak w winie z warzywami
  • Półmisek mięs pieczonych (karkówka, pierś z kurczaka, kiełbaski, skrzydełka, dramstiki)
  • Filet z kurczaka nadziewany kasza gryczaną z prawdziwkami owinięty bekonem i włoską kapustą
  • Karczek pieczony po myśliwsku
  • Pieczeń wołowa z wątróbką drobiową i fasolką szparagową

 

KOLACJA  IV

  • Barszczyk czerwony podany do wyboru z:
  • Paszteciki z mięsa i kapusty
  • Krokiet z mięsem lub warzywny
  • Zapiekanki ptysiowe i bagietkowe z pieczarkami i serem
  • Rożek z ciasta francuskiego z mięsem
  • Drożdżowa bułeczka z ziemniakami i kaszą gryczaną
  • Japońskie krokiety ziemniaczane Karokke

 

NA STOŁACH PATERY Z OWOCAMI

 

NAPOJE CIEPŁE (kawa, herbata) -bez ograniczeń

NAPOJE ZIMNE (coca-cola, sprite, tymbark, sok pomarańczowy, woda gazowana, woda niegazowana z cytryną i miętą, kompot wieloowocowy)-bez ograniczeń

 

 

DODATKOWO  OFERUJEMY PAŃSTWU STÓŁ WIEJSKI
ZA KWOTĘ  1900,00 złotych

  • Udziec pieczony z kością na ciepło
  • Faszerowany  łosoś w całości
  • Deska serów pleśniowych z orzechami i winogronem
  • Chleb swojski ze smalcem
  • Kulebiak z kaszą i skwarkami
  • Mix pierogów opiekanych
  • Mini gołąbki w sosie pomidorowym
  • Wędzony boczek, pasztet, kaszanka, kabanosy, pęta kiełbas, mięsa pieczone
  • Bigos po myśliwsku
  • Pieczone żeberka na kapuście
  • Studzinina wieprzowa
  • Krewetki obsmażane na maśle czosnkowym podane z sosem tuńczykowym
  • Sos czosnkowy, żurawinowy, chrzanowy
  • Marynowane pikle ( papryka marynowana, pieczarki, kiszone ogórki)
  • ,,Szumigłówka’’ –bimberek swojski

 

Szefowa kuchni
oraz właściciele
"ZAJAZDU NAD SANEM"
życzą Państwu
dobrego wyboru menu oraz smacznego!