ZAJAZD NAD SANEM
MENU WESELNE
POWITANIE PARY MŁODEJ:
- Chlebem i solą oraz wódką lub wodą
- Kieliszek wina musującego dla wszystkich gości
OBIAD SERWOWANY:
ZUPA ( do wyboru jedna propozycja)
- Domowy rosół z makaronem
- Wołowy rosół z kołdunami litewskimi
- Krem borowikowy z łazankami
- Consome pomidorowe z ravioli
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa z pora z pachnącym bekonem
DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedna z propozycji lub pół na pół)
- Sakiewki wieprzowe z farszem grzybowo-warzywnym
- Polędwiczki z musem drobiowo-warzywnym
- Polędwica wieprzowa pieczona
- Rolada ze schabu faszerowana grzybkami, mięsem oraz śliwką
- Rolada Śląska (ogórek, papryka, cebula)
- Pierś z kurczęcia faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem
- Filet z indyka faszerowany kurkami
- Sakiewki drobiowe z farszem warzywnym lub pieczarkowym
- Rolada ze schabu z filetem w trzech kolorach
- Polędwiczka admiralska obtoczona bekonem
- Rolada karkowa (z bekonem, pieczarkami i cebulką)
SOSY do wyboru: kurkowy, borowikowy, chrzanowy, z sera gorgonzola, śmietanowy na białym winie, pieprzowy, pomidorowy, pieczarkowy, żurawinowy, z musztardy francuskiej, warzywno-cebulowy, szczypiorkowy, z serków topionych
DODATKI DO DANIA GŁÓWNEGO:
- Ziemniaki z masłem i koperkiem
- Talarki opiekane
- Frytki
- Szyszki ziemniaczane
- Ryż lub kasza (gryczana, kuskus, jęczmienna)
- Rożki z ciasta francuskiego z ryżem
- Domowe gnocchi
- Kluski śląskie
- Ziemniaki gratin (zapiekanka)
SURÓWKI DO OBIADU (dwa rodzaje) i dodatki na ciepło
- Surówka z pekińskiej z brokułem i prażonym słonecznikiem
- Surówka z sałaty lodowej rucoli i warzyw
- Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i sosem vinegrette
- Buraczki na zimno z cebulką
- Ćwikła z chrzanem
- Surówka z selera z dodatkiem rodzynek
- Surówka z pora, kukurydzy i selera marynowanego
- Surówka z marchewki, pory i chrzanu
- Mizeria
- Surówka z biało-czerwonej kapusty z żurawiną
- Kapusta zasmażana
- Kalafior panierowany
- Warzywa z pary
- Warzywa z grilla
- Fasolka szparagowa na masełku
- Kiszona kapusta
DESER
- Panna cotta z sosem truskawkowym
- Parfait owocowy mrożony
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- Włoskie tiramisu w pucharkach
- Banany w czekoladzie z gałką lodów waniliowych
- Mrożone tiramisu z malinami
- Deser mascarpone z owocami i bezą
PRZYSTAWKI
- Półmisek wiejskich wędlin i mięs pieczonych
ZIMNE LUB CIEPŁE ZAKĄSKI (trzy do wyboru)
- Pasztet z musem chrzanowym lub z żurawiną
- Kruche babeczki z farszem z tuńczyka
- Rolada z żółtego sera z pieczarkami i kurczakiem
- Rolada z trójkolorowym biszkoptem z serkiem i szynką
- Rolada z salami z dodatkami warzywnymi
- Rolada z szynki, serka almette, szpinaku i papryki
- Rolada szpinakowa z serkiem i wędzonym łososiem
- Grillowane naleśniki z szynką i warzywami
- Schab w galarecie
- Galaretki drobiowo-wieprzowe
- Galaretki z łososiem lub tuńczykiem
- Ryba faszerowana w galarecie
- Ryba w sosie słodko-kwaśnym
- Koreczki śledziowe faszerowane (papryka, jajko, korniszon)
- Śledzie po japońsku
- Śledzie w sosie chrzanowym
- Śledzie po cygańsku
- Kalafior panierowany obsmażany (na ciepło)
- Rożki francuskie z musem z szynki i szpinaku (na ciepło)
- Jajka w sosie własnym (szynka konserwowa, cebulka, papryka marynowana, korniszon, kukurydza)
- Paluszki drobiowe CORN z sosem truskawkowo-czosnkowym
- Tortilla z kurczakiem i warzywami
- Mozzarella z łososiem lub z pomidorem zalane sosem vinegrette
- Tarta serowa z kurczakiem i pieczarkami
- Terrina z marchewki
- Tartaletka z ciasta francuskiego z twarożkiem i łososiem
SAŁATKI (dwie do wyboru)
- Sałatka z kurczakiem, bekonem, pieczarkami, czarnym sezamem z sosem koktajlowym na sałacie lodowej i rucoli
- Tradycyjna jarzynowa
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z makaronem penne i pieczonym łososiem
- Sałatka Grecka
- Śledziowa z grzybkami
- Brokułowo-kalafiorowa
- Lodowa z kurczakiem i sosem tao-tao
- Sałatka z selera, ananasa i szynki
- Sałatka gyros z pekińską
- Sałatka z pieczonym schabem z sosem tysiąca wysp
KOLACJA I (jedna do wyboru)
- Noga z kurczaka bez kości faszerowana pieczarkami, serem i cebulką
- Goloneczki piszczelowe z sosem chrzanowym
- Szaszłyk wieprzowy z warzywami
- Pierś z kurczaka z posypką krakersową i sosem serowym
- Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim
- Karkówka duszona na kiszonej kapuście z jabłkiem
- Warkocz drobiowy przeplatany bekonem w sosie pomidorowo-bazyliowym
KOLACJA II (jedna do wyboru)
- Kociołek po Węgiersku
- Leczo z kiełbaską chorizo
- Flaczki po staropolsku
- Żur Bacy z jajkiem, kiełbaską i grzybkami
- Zupa grzybowa z mięsnymi kulkami
- Wołowina po Burgundzku na czerwonym winie
KOLACJA III (jedna do wyboru)
- Polędwiczki z kurczaka w sezamie
- Dorsz z pieca z warzywami z sosem krewetkowym
- Łosoś pieczony podany z sosem z czerwonej papryki na makaronie
- Schab leśny soute z pieczarkami na maśle
- Kurczak w winie z warzywami
- Półmisek mięs pieczonych (karkówka, pierś z kurczaka, kiełbaski, skrzydełka, dramstiki)
- Filet z kurczaka nadziewany kasza gryczaną z prawdziwkami owinięty bekonem i włoską kapustą
- Karczek pieczony po myśliwsku
- Pieczeń wołowa z wątróbką drobiową i fasolką szparagową
KOLACJA IV
- Barszczyk czerwony podany do wyboru z:
- Paszteciki z mięsa i kapusty
- Krokiet z mięsem lub warzywny
- Zapiekanki ptysiowe i bagietkowe z pieczarkami i serem
- Rożek z ciasta francuskiego z mięsem
- Drożdżowa bułeczka z ziemniakami i kaszą gryczaną
- Japońskie krokiety ziemniaczane Karokke
NA STOŁACH PATERY Z OWOCAMI
NAPOJE CIEPŁE (kawa, herbata) -bez ograniczeń
NAPOJE ZIMNE (coca-cola, sprite, tymbark, sok pomarańczowy, woda gazowana, woda niegazowana z cytryną i miętą, kompot wieloowocowy)-bez ograniczeń
DODATKOWO OFERUJEMY PAŃSTWU STÓŁ WIEJSKI
ZA KWOTĘ 2500,00 złotych
- Udziec pieczony z kością na ciepło
- Faszerowany łosoś w całości
- Deska serów pleśniowych z orzechami i winogronem
- Chleb swojski ze smalcem
- Kulebiak z kaszą i skwarkami
- Mix pierogów opiekanych
- Mini gołąbki w sosie pomidorowym
- Wędzony boczek, pasztet, kaszanka, kabanosy, pęta kiełbas, mięsa pieczone
- Bigos po myśliwsku
- Pieczone żeberka na kapuście
- Studzinina wieprzowa
- Krewetki obsmażane na maśle czosnkowym podane z sosem tuńczykowym
- Sos czosnkowy, żurawinowy, chrzanowy
- Marynowane pikle ( papryka marynowana, pieczarki, kiszone ogórki)
- ,,Szumigłówka’’ –bimberek swojski
Szefowa kuchni
oraz właściciele
"ZAJAZDU NAD SANEM"
życzą Państwu
dobrego wyboru menu oraz smacznego!