• zajazd.html
 
 

 MENU Ogólne

PROPOZYCJA MENU "ZAJAZD NAD SANEM"

 

OBIAD

ZYPY (jedna do wyboru)

  • Domowy rosół z makaronem
  • Rosół wołowy z kołdunami lub mięsnymi pulpecikami
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa ze szpinaku z łososiem i grzankami
  • Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

 

II DANIE (dwie propozycje mięsa do wyboru)

  • Polędwica wieprzowa faszerowana borowikiem
  • Pierś kurczęcia nadziewana szpinakiem i fetą
  • Polędwiczki wieprzowe z musem drobiowym
  • Rolada ze schabu z trójkolorowym filetem
  • Roladki z indyka z łososiem i kaparami
  • Sakiewki drobiowe z farszem warzywnym lub pieczarkowym
  • Czysta polędwica ze schabu
  • Rolada ze schabu faszerowana pieczarkami, mięsem mielonym oraz śliwką
  • Polędwiczki wieprzowe pieczone
  • Sakiewki wołowe faszerowane boczkiem, ogórkiem i papryką

 

SOSY NA CIEPŁO

  • Sos kurkowy, borowikowy, chrzanowy, z sera gorgonzola, śmietanowy na białym winie, pieczeniowy, pieprzowy, pomidorowy, żurawinowy, z musztardy francuskiej, warzywno-cebulowy, szczypiorkowy.

 

DODATKI

  • Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
  • Frytki
  • Szyszki ziemniaczane
  • Kluski śląskie
  • Ryż z warzywami
  • Rożki francuskie z ryżem
  • Kasza gryczana

 

SURÓWKI (dwie do wyboru)

  • Buraczki z cebulką na zimno
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z marchewki, pory i chrzanu
  • Mizeria
  • Wiosenna z sałaty lodowej i rucolii
  • Surówka z pekińskiej z warzywami i sosem vinegrette
  • Warzywa z pary
  • Kapusta biała zasmażana
  • Warzywa z grilla
  • Ćwikła z chrzanem
  • Kapusta kiszona z jabłkiem

 

DESER

  • Lody z bitą śmietaną i owocami
  • Puchar lodowy z sałatką owocową
  • Panna cotta z musem truskawkowym i migdałami
  • Włoskie Tiramisu w pucharkach
  • Pieczone jabłko z serkiem mascarpone i frużeliną wiśniową
  • Deser bananowy
  • Deser mascarpone z bęzą i owocami

 

PRZYSTAWKI

  • Półmisek wiejskich wędlin
  • Mięsa pieczone (schab pieczony nadziany kiełbasą, karkówka z czosnkiem, rolowany kurczak z groszkiem i pieczarką ).

 

ZIMNE LUB CIEPŁE ZAKĄSKI (dwie do wyboru)

  • Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem w auszpiku
  • Pasztet z żurawiną
  • Galantyna drobiowa
  • Galaretki wieprzowo-drobiowe
  • Tymbaliki drobiowe
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym
  • Schab czysty otulony cukinią w auszpiku
  • Łosoś w galarecie z warzywami
  • Tortilla z kurczakiem z warzywnymi dodatkami
  • Mozzarella otulona łososiem w sosie vinegrette
  • Rolada z brokułami i omletem
  • Rożki francuskie z musem z szynki lub szpinakowym
  • Faszerowane pieczarki mięsem drobiowym
  • Różyczki kalafiorowo-miesne obsmażone
  • Jajka faszerowane musem pieczarkowym i z avokado
  • Rolada z szynki, serka, szpinaku i papryki konserwowej
  • Koreczki śledziowe faszerowane (ogórek, jajko, papryka)
  • Śledzie po japońsku, po cygańsku, w śmietanie z cebulką
  • Panierowana mozzarella z Pesto pomidorowym
  • Schab w galarecie po warszawsku
  • Paluszki drobiowe w płatkach CORN z sosem truskawkowo-czosnkowym
  • Ryba faszerowana w galarecie

 

SAŁATKI (dwie do wyboru)

  • Sałatka z kurczakiem, boczkiem, pieczarkami w sosie koktajlowym na sałacie lodowej i Rukli
  • Sałatka jarzynowa
  • Grecka
  • Pieczarkowa
  • Sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym
  • Brokułowo-kalafiorowa
  • Śledziowa z grzybkami
  • Sałatka kebab z kurczakiem i pekińską
  • Sałatka z sosem TAO-TAO
  • Sałatka z makaronem Penne i wędzonym łososiem
  • Sałatka z grillowanym indykiem serem gorgonzola i winogronem w sosie jogurtowo-czosnkowym

 

KOLACJA I

  • Filet z kurczaka nadziewany kaszą gryczaną, grzybkami i boczkiem zawinięty we włoską kapustę
  • Pieczony filet z kaczki ( za dodatkową opłatą 10zł/osoba )
  • Gordon Blue z szynką i serem
  • Dorsz z warzywami z pieca
  • Warkocz drobiowy przeplatany boczkiem
  • Kurczak w winie z warzywami
  • Piramidka wieprzowa z pieczarkami
  • Orientalny filet z kurczaka ,,Po Seczuańsku’’ z kiełkami sojowymi, grzybkami mun w sosie sojowym
  • Udko bez kości faszerowane
  • Pulpeciki duszone w jasnym sosie pieczeniowym z pieczarką w środku
  • Szaszłyk drobiowo-wieprzowy z warzywami
  • Karczek po myśliwsku
  • Półmisek mięs pieczonych
  • Schab po cygańsku z grillowanymi pieczarkami i cebulką pod serową pierzynką
  • Gołąbki w sosie pomidorowo-bazyliowym
  • Miruna na dwukolorowym makaronie z sosem kurkowym w otoczeniu brokułów
  • Kurczak ze szpinakiem zapieczony w cieście francuskim
  • Karkówka naszpikowana marchewką
  • Pierś z kurczaka w sosie serowym z posypką krakersowo-chipsową

 

KOLACJA II

  • Kociołek po Węgiersku
  • Leczo drobiowe
  • Flaczki po staropolsku
  • Kwaśnica z żeberkiem
  • Żurek z grzybkami i białą kiełbasą
  • Wołowina po Burgundzku na czerwonym winie
  • Barszcz czerwony podany do wybory z:
  • Paszteciki z mięsa i kapusty
  • Krokiet z mięsem
  • Sakiewka naleśnikowa z farszem warzywnym
  • Ptysiowe zapiekanki z pieczarkami i serem
  • Rożek z ciasta francuskiego z mięsem

 

NAPOJE ZIMNE (coca-cola, sprite, Tymbark,woda gazowana,woda niegazowana z cytryną, sok pomarańczowy i kompot w dzbankach) bez ograniczeń
 

NAPOJE GORĄCE (kawa, herbata) bez ograniczeń
 

PATERY Z OWOCAMI

 

Cena za osobę od 80zł do 120zł w zależności od ilości i wyboru dań

Dzieci do lat 3- bezpłatnie

Dzieci od 3 do 10 roku- ½ ceny