PROPOZYCJA MENU "ZAJAZD NAD SANEM"
OBIAD
ZYPY (jedna do wyboru)
- Domowy rosół z makaronem
- Rosół wołowy z kołdunami lub mięsnymi pulpecikami
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa ze szpinaku z łososiem i grzankami
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
II DANIE (dwie propozycje mięsa do wyboru)
- Polędwica wieprzowa faszerowana borowikiem
- Pierś kurczęcia nadziewana szpinakiem i fetą
- Polędwiczki wieprzowe z musem drobiowym
- Rolada ze schabu z trójkolorowym filetem
- Roladki z indyka z łososiem i kaparami
- Sakiewki drobiowe z farszem warzywnym lub pieczarkowym
- Czysta polędwica ze schabu
- Rolada ze schabu faszerowana pieczarkami, mięsem mielonym oraz śliwką
- Polędwiczki wieprzowe pieczone
- Sakiewki wołowe faszerowane boczkiem, ogórkiem i papryką
SOSY NA CIEPŁO
- Sos kurkowy, borowikowy, chrzanowy, z sera gorgonzola, śmietanowy na białym winie, pieczeniowy, pieprzowy, pomidorowy, żurawinowy, z musztardy francuskiej, warzywno-cebulowy, szczypiorkowy.
DODATKI
- Ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Frytki
- Szyszki ziemniaczane
- Kluski śląskie
- Ryż z warzywami
- Rożki francuskie z ryżem
- Kasza gryczana
SURÓWKI (dwie do wyboru)
- Buraczki z cebulką na zimno
- Surówka z białej kapusty
- Surówka z marchewki, pory i chrzanu
- Mizeria
- Wiosenna z sałaty lodowej i rucolii
- Surówka z pekińskiej z warzywami i sosem vinegrette
- Warzywa z pary
- Kapusta biała zasmażana
- Warzywa z grilla
- Ćwikła z chrzanem
- Kapusta kiszona z jabłkiem
DESER
- Lody z bitą śmietaną i owocami
- Puchar lodowy z sałatką owocową
- Panna cotta z musem truskawkowym i migdałami
- Włoskie Tiramisu w pucharkach
- Pieczone jabłko z serkiem mascarpone i frużeliną wiśniową
- Deser bananowy
- Deser mascarpone z bęzą i owocami
PRZYSTAWKI
- Półmisek wiejskich wędlin
- Mięsa pieczone (schab pieczony nadziany kiełbasą, karkówka z czosnkiem, rolowany kurczak z groszkiem i pieczarką ).
ZIMNE LUB CIEPŁE ZAKĄSKI (dwie do wyboru)
- Szynka podkomorzego z puszystym chrzanem w auszpiku
- Pasztet z żurawiną
- Galantyna drobiowa
- Galaretki wieprzowo-drobiowe
- Tymbaliki drobiowe
- Ryba w sosie słodko-kwaśnym
- Schab czysty otulony cukinią w auszpiku
- Łosoś w galarecie z warzywami
- Tortilla z kurczakiem z warzywnymi dodatkami
- Mozzarella otulona łososiem w sosie vinegrette
- Rolada z brokułami i omletem
- Rożki francuskie z musem z szynki lub szpinakowym
- Faszerowane pieczarki mięsem drobiowym
- Różyczki kalafiorowo-miesne obsmażone
- Jajka faszerowane musem pieczarkowym i z avokado
- Rolada z szynki, serka, szpinaku i papryki konserwowej
- Koreczki śledziowe faszerowane (ogórek, jajko, papryka)
- Śledzie po japońsku, po cygańsku, w śmietanie z cebulką
- Panierowana mozzarella z Pesto pomidorowym
- Schab w galarecie po warszawsku
- Paluszki drobiowe w płatkach CORN z sosem truskawkowo-czosnkowym
- Ryba faszerowana w galarecie
SAŁATKI (dwie do wyboru)
- Sałatka z kurczakiem, boczkiem, pieczarkami w sosie koktajlowym na sałacie lodowej i Rukli
- Sałatka jarzynowa
- Grecka
- Pieczarkowa
- Sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem ryżowym
- Brokułowo-kalafiorowa
- Śledziowa z grzybkami
- Sałatka kebab z kurczakiem i pekińską
- Sałatka z sosem TAO-TAO
- Sałatka z makaronem Penne i wędzonym łososiem
- Sałatka z grillowanym indykiem serem gorgonzola i winogronem w sosie jogurtowo-czosnkowym
KOLACJA I
- Filet z kurczaka nadziewany kaszą gryczaną, grzybkami i boczkiem zawinięty we włoską kapustę
- Pieczony filet z kaczki ( za dodatkową opłatą 10zł/osoba )
- Gordon Blue z szynką i serem
- Dorsz z warzywami z pieca
- Warkocz drobiowy przeplatany boczkiem
- Kurczak w winie z warzywami
- Piramidka wieprzowa z pieczarkami
- Orientalny filet z kurczaka ,,Po Seczuańsku’’ z kiełkami sojowymi, grzybkami mun w sosie sojowym
- Udko bez kości faszerowane
- Pulpeciki duszone w jasnym sosie pieczeniowym z pieczarką w środku
- Szaszłyk drobiowo-wieprzowy z warzywami
- Karczek po myśliwsku
- Półmisek mięs pieczonych
- Schab po cygańsku z grillowanymi pieczarkami i cebulką pod serową pierzynką
- Gołąbki w sosie pomidorowo-bazyliowym
- Miruna na dwukolorowym makaronie z sosem kurkowym w otoczeniu brokułów
- Kurczak ze szpinakiem zapieczony w cieście francuskim
- Karkówka naszpikowana marchewką
- Pierś z kurczaka w sosie serowym z posypką krakersowo-chipsową
KOLACJA II
- Kociołek po Węgiersku
- Leczo drobiowe
- Flaczki po staropolsku
- Kwaśnica z żeberkiem
- Żurek z grzybkami i białą kiełbasą
- Wołowina po Burgundzku na czerwonym winie
- Barszcz czerwony podany do wybory z:
- Paszteciki z mięsa i kapusty
- Krokiet z mięsem
- Sakiewka naleśnikowa z farszem warzywnym
- Ptysiowe zapiekanki z pieczarkami i serem
- Rożek z ciasta francuskiego z mięsem
NAPOJE ZIMNE (coca-cola, sprite, Tymbark,woda gazowana,woda niegazowana z cytryną, sok pomarańczowy i kompot w dzbankach) bez ograniczeń
NAPOJE GORĄCE (kawa, herbata) bez ograniczeń
PATERY Z OWOCAMI
Cena za osobę od 80zł do 120zł w zależności od ilości i wyboru dań
Dzieci do lat 3- bezpłatnie
Dzieci od 3 do 10 roku- ½ ceny